Русе. На 6 август 2018 година от град Русе започнаха

...
Русе. На 6 август 2018 година от град Русе започнаха
Коментари Харесай

Военноморските сили празнуват 139 години от своето създаване

Русе. На 6 август 2018 година от град Русе започнаха празненствата по случай 139-та годишнина от основаването на Военноморските сили на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморски сили .
Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев организира срещи със заместник-областния шеф на Русенска област господин Валентин Колев и кмета на Община Русе господин Пламен Стоилов.
За всеотдайна и високопрофесионална активност, за реализирани високи резултати в осъществяването на служебните отговорности и по случай 139-та годишнина от основаването на Военноморските сили кмета на Община Русе награди подполковник Любен Димитров Янков – пълководец на комендантско-домакинска част във военно формирование 34410-Варна, основен старшина Станимир Димитров Станев – оркестрант във военно формирование 52290-Варна, старшина 1 степен Антон Димитров Роев – пълководец на поделение във военно формирование 54940-Варна.
За представителите на медиите от града бе извършена взаимна конференция, с присъединяване на заместник-областния шеф, кмета и командира на Военноморски сили.
Проведе се празнично шествие от Община Русе до „ Паметника на моряка ”, където с боен обред бяха подложени венци и цветя. С едноминутно безмълвие беше почетена паметта на далите живота си за отечеството военни моряци.
По късно на площад „ Свобода ” се организира военния обред по случай 139-та годишнина от основаването на Военноморските сили, театър „ Вълни ” на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, който приключи с празнични илюминации.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР