Русе. Екзотични рибки, птици и голямо количество контрабанден алкохол, превозвани

...
Русе. Екзотични рибки, птици и голямо количество контрабанден алкохол, превозвани
Коментари Харесай

Екзотични рибки, птици и голямо количество контрабанден алкохол, превозвани в автобус, са иззети на ГКПП „Дунав мост - Русе“

Русе. Екзотични рибки, птици и огромно количество контрабанден алкохол, транспортирани в рейс, са конфискувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост - Русе “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Операцията е осъществена от чиновници на отдел „ Криминална полиция “ в ГДНП, дружно с митническа мобилна група на Агенция „ Митници “ на ГКПП-Дунав мост при Русе. В хода ѝ е спрян за инспекция рейс с украинска регистрация, пътуващ от Украйна за Гърция. При процесуално-следствените дейности проверяващите открили, че в 8 контейнера от стиропор, в полиетиленови пликове, били транспортирани екзотични аквариумни рибки, а в 4 касети – птици от три типа, без съпътстващи документи за генезис и санитарни разрешителни. В рейса били открити и 234 стъклени бутилки, съдържащи 40-градусов алкохол, без български акцизен бандерол.
Последвало сезиране на Областната дирекция по сигурност на храните и на Регионалния инспекторат по околната среда и водите в Русе. На двамата водачи и двамата им спътници са формирани 6 акта за откритите административни нарушавания и констативен протокол. Работата по документирането на случая продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР