Русе е с най-много жалби в предизборната кампания извън София.

...
Русе е с най-много жалби в предизборната кампания извън София.
Коментари Харесай

Русе е с най-много жалби в предизборната кампания


Русе е с най-вече тъжби в предизборната акция отвън София. Данните бяха оповестени на брифинг в Общинската изборна комисия. Повечето сигнали са по отношение на нарушавания на разпоредбите за пропаганда, съобщи ръководителят на комисията Николай Братованов, представен от БГНЕС.

Подадените от политическите партии и обединения тъжби са 19. Една четвърт от тях са оставени без почитание, а по другите ОИК се е произнесла в посока унищожаване на пропагандни материали.

"19 са за съпоставяне в Русе, в Бургас - 8 тъжби досега, във Варна - 4 тъжби са подадени досега, в Стара Загора, които са със подобен брой секционни изборни комисии, имат 3 тъжби и Пловдив, забележете, имат 8 тъжби, т.е. в град Русе в действителност върви една напрегната предизборна пропагандна акция от страна на всички претенденти ", сподели Братованов.

Той прикани през последната седмица преди изборите претендентите и техните поддръжници да съблюдават положителния звук. От Общинската изборна комисия в Русе виждат наклонност да се появяват подправени вести по уеб сайтове за оклеветяване на един или различен претендент.

От началото на предизборната акция в ОИК-Русе не са получавали сигнали за търговия с гласове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР