Русе. Анатоли Станев е назначен за областен управител на област

...
Русе. Анатоли Станев е назначен за областен управител на област
Коментари Харесай

Борислав Българинов: Оставям една Администрация, която в момента работи перфектно и е в отлично финансово състояние

Русе. Анатоли Станев е назначен за регионален шеф на област Русе. Решението бе взето по време на днешното съвещание на Министерски съвет, с което бяха заменени и регионалните шефове на още пет области – Враца, Кюстендил, Плевен, Разград и София, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе . Досегашният регионален шеф Борислав Българинов ще продължи да извършва функционалностите си досега на приемо-предаването на длъжността. Припомняме, че Българинов пое управлението на институцията през май предходната година.

Така той се трансформира в единствения регионален шеф на Русе, взел участие в два поредни служебни кабинета. Само в границите на осем месеца Българинов и екипът му съумяха да провеждат два парламентарни и два президентски вота. Това бе и главното обвързване на служебния кабинет, само че напъните на цялата администрация под управлението на Българинов бяха ориентирани и към решение на проблемите на русенци, с които от години никой не се е занимавал.

Той съумя да даде ход на процедурите за разкриване на фериботна линия сред Русе и Гюргево, проектирането на втори мост над река Дунав, както и построяването на буферни паркинги в региона на Дунав мост. Паралелно се работи и за одобряването на Русе и района като водеща туристическа дестинация и културно средище. Българинов и чиновниците в администрацията се надяват водената до в този момент политика да продължи и да се осъществят още голям брой сполучливи планове и хрумвания. „ Оставям една администрация, която сега работи съвършено и е в чудесно финансово положение. “, разяснява Българинов.

„ Продължавам да одобрявам провокации и имам вяра, че имам задоволително огромно опит, с цел да бъда потребен за развиването на района. Съжалявам, че се деля с приятелите, които срещнах тук. Оставам отворен към нови хрумвания и се надявам да продължа да бъда потребен за региона “, добави още Българинов. Според него служебното държавно управление потвърди, че смяната е допустима и политическото статукво няма повече място в нашето всекидневие.

Очаквайте детайлности по отношение на идната гала по приемо-предаване.
Припомняме, че Анатоли Станев е правист с дълготраен опит като юрист в региона на гражданското, административното, комерсиалното и корпоративното право, в интервала 2007 - 2011 година е общински консултант в Общинския съвет - Русе, а от 2020 година е шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР