Русе. 1 кг злато и нелегални цигари опитал да пренесе

...
Русе. 1 кг злато и нелегални цигари опитал да пренесе
Коментари Харесай

Русе: Злато и нелегални цигари са открили митнически служители в кабината на камион в района на Дунав мост

Русе. 1 кг злато и незаконни цигари опитал да придвижи контрабандно водач на товарен автомобил. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ . Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ са разкрили 1046 грама произведения от жълт и бял метал и 178 кутии цигари, без български бандерол, скрити в кабината на товарен автомобил с турска регистрация. Камионът пътувал от Турция за Румъния през България и бил отклонен за инспекция в региона на Дунав мост - Русе. Зад тапицерията на кабината на влекача митническите чиновници откриват три пакета с произведения от жълт и бял метал с общо тегло малко над кг. Експертиза открива, че бижутата са пръстени, обици, синджири и висулки от злато с разнообразни примеси, с обща стойност 59 229 лева
Укрити по сходен метод митническите чиновници откриват и цигари с надписи Duty free - общо 3560 къса (178 кутии). Шофьорът обяснил, че златото му било обещано от различен, с цел да го придвижи незаконно от Турция до Румъния, а цигарите превозвал за себе си.
По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на териториален отдел „ Митническо разузнаване и следствие - Дунавска “ под надзора на Окръжна прокуратура - Русе. Сключено е съглашение като ювелирните произведения са отнети в интерес на страната, а на нарушителя е наложена санкция в размер на 20 000 лв., както и три годишна условна присъда с пет години изпитателен период.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР