Рупърт Мърдок ще бъде разпитан под клетва по дело за

...
Рупърт Мърдок ще бъде разпитан под клетва по дело за
Коментари Харесай

Разпитват Рупърт Мърдок по дело за клевета за 1.6 млрд. долара

Рупърт Мърдок ще бъде разпитан под клетва по дело за клюка по отношение на отразяването от неговата мрежа на голословни изказвания за манипулиране на вота по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година, написа Mediapool.

Компанията за изборни технологии Dominion Voting Systems желае обезщетение в размер на 1.6 милиарда $ от Fox News Network, за която твърди, че е популяризирала погрешни изказвания, че нейните машини са били употребявани за подправяне на изборите през 2020 година против републиканеца Доналд Тръмп и в интерес на неговия противник от Демократическата партия Джо Байдън.

Адвокатите на Fox настояват, че мрежата е имала право да отразява изказванията на Тръмп за манипулиране на вота и че искът на Dominion ще задуши свободата на словото. През декември 2021 година арбитър отхвърли настояването на мрежата да отхвърли делото. Говорител на Fox отхвърли да разяснява.

" От най-високите равнища надолу Fox умишлено разпространяваше неистини ", се споделя в изказването на Dominion.

91-годишният Мърдок е най-значимата фигура, която ще бъде разпитана по делото, което е част от многостранна правна акция на Доминион против Фокс и други консервативни издания и коментатори, които упрекват компанията в скрит план за свалянето на Тръмп.

Депозирането на показания се случва в миг, когато специфичните комисии на препоръките на шефовете на News Corp (NWSA.O) и следената от Мърдок Fox Corp преглеждат предлагането на Мърдок за наново обединяване, съвсем десетилетие след разделянето на фирмите.

Мърдок ще бъде разпитан посредством видеоконферентна връзка във вторник и сряда от юристите на Dominion, съгласно подадената молба във Върховния съд на Делауеър. Заседанието няма да бъде намерено за обществеността.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР