Рупърт Мърдок се оттегля от поста председател на своята глобална

...
Рупърт Мърдок се оттегля от поста председател на своята глобална
Коментари Харесай

Рупърт Мърдок се оттегля от ръководството на медийната си империя

Рупърт Мърдок се отдръпва от поста ръководител на своята световна медийна империя, предавайки го на сина си Лаклан, оповестиха Fox Corp. и News Corp.

Роденият в Австралия 92-годишен магнат, който построи световна развлекателна и новинарска компания, ще премине към статут на почетен член на двете компании в средата на ноември, оповестиха фирмите. Това се случва след 70 години ръководство на медийната империя.

Милиардерът ще поеме новата роля на почетен ръководител, а синът му Лаклан ще стане едноличен ръководител на двете компании.

„ От името на бордовете на шефовете на Fox и News Corp, мениджърските екипи и всички акционери, които са се възползвали от неговата всеотдайна работа, приветствам моя татко за неговата забележителна 70-годишна кариера “, сподели Лаклан в изказването си. „ Благодарим му за неговата визия, пионерски дух, непоколебима увереност и трайното завещание, което оставя на фирмите, които е основал, и безбройните хора, върху които е повлиял “, добави по-младият Мърдок, представен от „ Дейли мейл “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР