Рупак Госе е бивш анализатор на финансови изследвания в Credit

...
Рупак Госе е бивш анализатор на финансови изследвания в Credit
Коментари Харесай

Защо Джейн Стрийт печели и продължава да печели отново и отново

Рупак Госе е някогашен анализатор на финансови проучвания в Credit Suisse и началник на корпоративната тактика в ICAP/NEX.

Последната вълна от финансови резултатите илюстрират разширяваща се бездна в света на електронното основаване на пазари. Две компании, които в миналото са били директни сътрудници – Jane Street и Flow Traders – в този момент са толкоз надалеч една от друга, колкото Amazon и Poundland.

И двете са учредени преди почти две десетилетия – Jane Street в Ню Йорк към 1999 година и Flow Traders в Амстердам през 2004 година — и за известно време те се възприемат като съществени съперници един на различен в процъфтяващата ETF промишленост, където и двамата са видни маркет-мейкъри.

Но постепенно разликата става все по-голяма ... и по-големи. Миналата седмица Flow Traders заяви, че чистите доходи от търговия са намалели с 35 % на годишна база до 300 милиона евро през 2023 година, до момента в който документите за заеми, получени от Bloomberg, демонстрират, че Jane Street е генерирала още над 10 ми...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР