Рунде - намира се на север, край норвежките брегове. 7

...
Рунде - намира се на север, край норвежките брегове. 7
Коментари Харесай

Зелена светлина: ​Птичият рай

Рунде - среща се на север, край норвежките крайбрежия. 7 квадратни километра, на които съвсем не се срещат хора. Жителите на острова са стотина, а птиците стотици хиляди. Местните хора описват, че от време на време боят на пернатите надвишава 700 хиляди.

Всеки февруари големи ята завладяват острова. Жителите на Рунде, обаче, нямат нищо срещу. Отдавна са се научили да живеят в естетика с птиците. Наскоро, обаче, в птичето царство се разкриха стряскащи гледки на гнезда, построени от боклуци.
ДИНА МАРГРЕТ АСПЕН, участник в плана „ Кръгов океан ": Тъжно е. Не би трябвало да наподобява по този метод. Искаме да виждаме природата. Искаме да виждаме гнезда, направени от естествени материали, а не от боклуци. Вижте, какъв брой е шарена планината - това значи, че нещо не е наред.
Гнезда, построени от найлонови пликове, части от риболовен мрежи и въжета. Със сигурност сходни гледки не пасват на вековната естетика, която съществува на Рунде. За замърсяването на водите управляващите упрекват риболовците.

ОДД КРИСТИАН ДАХЛЕ: Не можем да приемем това. Животът в океаните е заплашен от пластмасовите боклуци. Трябва да спрем това настъпление. Не трябвя да разрешаваме да се случи. Що се отнася до замърсяването на океаните, нашата приемливост е нулева. Има доста положителни схеми за връщане и събиране на боклуци. Ако от някоя лодка попадне нещо в морето, екипажът би трябвало да осведоми за мястото, с цел да се съберат отпадъците.
Правила, които би трябвало да лимитират замърсяването в морето. Според природозащитниците, обаче, би трябвало да се търсят още решения. Като да вземем за пример събраните от водите боклуци да се рециклират.

ДИНА МАРГРЕТ АСПЕН: Да, това е нашата цел - да почистим морето от отпадъците. Да ги върнем в стопанската система като потребен запас.
Хората от Рунде се надяват настъплението на отпадъците да бъде овладяно и пластмасата да не завладее птичия остров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР