Румяна Арнаудова, снимка БГНЕС “В касата на шефа на КАТ

...
Румяна Арнаудова, снимка БГНЕС “В касата на шефа на КАТ
Коментари Харесай

Прокуратурата смята, че е открила част от подкупите за шефа на КАТ-Благоевград


Румяна Арнаудова, фотография БГНЕС

“В касата на шефа на КАТ – Благоевград (Данаил Стоицов) беше открита сума от 5300 лева и имаме учредения да считаме че това са част от подкупите, които е получавал. Открити бяха и огнестрелно оръжие и муниции, които са нелегално държани от него”, сподели в сряда представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова пред бТВ.

“Не сме работили единствено по изявления в медиите, сигналът (срещу Стоицов)беше на Дирекция “Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи. При тях е постъпила информация за корупционна скица в КАТ – Благоевград, която е била доказана в границите на няколко месецa, включително посредством потребление на специфични разследващи средства “, добави Арнаудова.

Според нея откритите до момента доказателства “ изрично удостоверяват съществуването на корупционна скица – класическо искане и приемане на подкупи “. Подкупите са желани за бърза регистрация на коли и за приемане на специфична номера. При акцията бяха задържани четирима души.

“Имаме и други линии на следствие, открито е закононарушение по работа, което се е изразило в предоставяне на позволение за конвоиране на извънгабаритен автомобил във време, в което е било неразрешено напредването на такива коли и без да се заплатят нужните такси “, добави прокурорът.

Иван Хамбарджийски е един от хората, които са подали сигнала против шефа на КАТ. Той също приказва за корупция, обвързвана с търговията с номера.

“Имам информация от хора от България и Македония, които описват по какъв начин са си плащали за номера; за комплект документи и обслужване – 300 лева за регистрация на кола – 50 лева, 100 лева за номер – отвън таксите, плащани на гише”, споделя той.

Според Хамбарджийски задържаният началник на КАТ е покровителстван от зам.- шефа на Министерство на вътрешните работи в регионалната дирекция в Благоевград.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР