Румен Руменов преминава в Арда от Етър. Той е на

...
Румен Руменов преминава в Арда от Етър. Той е на
Коментари Харесай

Румен Руменов: На Арда мястото е в Топ 6

Румен Руменов минава в Арда от Етър. Той е на 26 години и играе на поста вътрешен полузащитник. Преди да пристигна в Арда е играл за Шумен, Литекс, ЦСКА, Нефтохимик и Етър. Руменов има и мачове за националния тим до 19 година Той застана пред камерата на ARDA TV, с цел да опише какви са усещанията му от новия тим.

Румене, здравей, ти към този момент означи първото си попадение с екипа на Арда, въпреки и в неофициална среща. Как се чувстваш в тима, по какъв начин те одобриха момчетата?
– Чувствам се чудесно тук, всичко е доста добре. Също по този начин и колективът е добър, момчетата са страхотни. Познавам се с част от тях, с други сме играли един против различен. Виждам, че се работи доста професионално в Арда и всичко е на високо равнище. Тренировките са доста интензивни, само че това е обикновено за подобен интервал на подготовка.

Има ли отмалялост в теб след близо 10 дни в Турция и още толкоз в Момчилград, въпреки че ти там наблягаше на фитнес?
– Умората стартира да се натрупва с всеки минал ден, само че както ви споделих, това е обикновено, тренировките са доста интензивни с топка. Виждам, че треньорът желае да практикуваме подобен футбол, с доста преса, което е доста добре за всеки един футболист и той изпитва наслаждение от това.

Това си пролича на мача с Динамо Тбилиси, когато пресирахте грузинските футболисти и ги надиграхте.
– Да, по този начин беше. Всички момчета пресираха доста добре и считам, че сме много готови. Надявам се в шампионата да влезнем по най-хубавия метод. На АРДА мястото е в топ 6 и ще създадем всичко допустимо това да се случи.
Как се стигна до твоето идване в АРДА, ти беше футболист на Етър?
– Да, аз бях в Етър. Г-н Петър Пешев ме потърси, също по този начин и треньорът Стамен Белчев ме потърси. После се разбрахме за изискванията и считам, че избрах вярното място за мен, тъй като виждам, че всичко тук се работи по доста професионален метод. Бил съм в други два положителни тима от България и мисля, че се работи наедно като при тях. Предимство ли е, че Стамен Белчев е работил с теб на други две места и знае какво можеш, а и ти знаеш какви са неговите условия?
– Да, съгласно мен това е преимущество, тъй като аз знам той какъв футбол желае да практикуваме. Виждам едни доста положителни футболисти в този тим, на всички места има страхотна конкуренция и това е единствено един плюс за всеки футболист, който желае да се развива, тъй като единствено по този начин може да има триумфи.
С кой от футболистите си непосредствен?
– С Александър Георгиев, тъй като сме играли преди дружно, само че аз съм контактен човек и бързо се сприятелих с другите момчета.

Има ли сили Арда да остане в първата шестица, където да се бори с така наречен грандове?
– Абсолютно, аз мисля, че имаме качествата и капацитета. Имаме доста опитни играчи, както и много положителни млади футболисти. На Арда мястото е в топ 6 и заслужава да е там.

Къде ти е най-удобно да играеш, тъй като ти можеш и в средата, и в ляво, а също и зад нападателя?
– И зад нападателя и пред отбраната, няма значение за мен, и в средата също ми е комфортно. Където ме пуснат, там ще играя.

Какво знаеше за Арда преди и какво те накара да избереш този план?
– Виждах Арда какъв брой бързо се развива, виждах какъв футбол практикуват момчетата. Всеки приказва, че Арда е страховит план, в България се приказва единствено хубаво за този тим. Радвам се, че съм част от този план.

Разкажи освен това за теб, кой те възпламени по футбола, имаше ли други неща, с които да се занимаваш?
– Не, нямаше по какъв начин да се занимавам с други неща. Баща ми беше футболист. Той играеше във Видима Раковски и Черно море. Навсякъде ме е водил с него и аз от 3-4 годишен съм ритал. Не съм си мислел, че мога да упражнявам друго. От седем годишен започнах да упражнявам, в началото с моя набор, след това играех и при по-големите. Но като цяло единствено с футбол съм се занимавал.

Допитваш ли се до него след мач, какво хубаво и какво неприятно си направил?
– Той постоянно ме подлага на критика. Винаги ми споделя неприятните неща, само че това е за положително. Той постоянно желае от мен най-хубавото и все намира да ми каже къде съм сбъркал.

Какво обичаш да правиш през свободното време?
– Обичам да вървя за риба, още от дребен съм разпален по риболова. Също по този начин обичам да играя тенис на корт, само че виждам, когато имам тренировки да не се омаломощавам.

Коя е най-голямата риба, която си хванал….само внимавай, че риболовците доста обичате да лъжете.
– Без да пресилвам най-голямата е 17 кг и половина шаран.

Стамен Белчев също е разпален рибар, знаеш ли?
– Да, чувал съм. Това за мен е ужасно занимание.

Какво би поискал на почитателите на Арда, които поддържат тима всеки мач, въпреки и в Пловдив, само че такива са все още събитията, чака се осветлението на стадиона.
– Абсолютно желая да кажа на почитателите на Арда да не стопират да поддържат тима, постоянно да са до нас, без значение дали губим или печелим, тъй като няма по какъв начин единствено да побеждаваш. Ние ще дадем всичко от нас с цел да ги радваме с победи.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР