Румен Радев удостои с Почетния знак на президента изявени български

...
Румен Радев удостои с Почетния знак на президента изявени български
Коментари Харесай

Проф. Андрей Пантев, Ваня Монева, Греди Асса, Иван Гранитски удостоени с Почетния знак на президента

Румен Радев удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци на образованието, науката, културата и изкуството. Президентът връчи оценките на тържествена гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2.

" Всички вие сте значима, неделима част от интелектуалната и духовната мощ на България, и образец за нашите млади академични преподаватели, създатели, учени. Вашият труд и каузи са оценени по достолепие от цялата ни общност и надалеч оттатък рамките на нашата Родина ", обърна се към отличените президентът.

Почетният знак на президента получи учен Лъчезар Трайков - доктор, академик и учител в региона на неврологията.  " Истинските цели, както би трябвало да бъде, на нашия публичен живот са точно свързани с просвета, обучение, изкуство и просвета ", сподели той.

Сред отличените са биохимикът Илза Пъжева, публицистът Иван Гранитски, историкът проф. Андрей Пантев, художникът проф. Греди Асса и едно от ярките имена в историята на българското хорово изкуство - диригентът Ваня Монева.

" Българската просвета има потребност от поддръжка, тъй като без просвета и обучение надали ще запазим идентичността си, а пък аз като част от музикалната просвета на България, от фолклора й, считам, че нашите корени са тези, които ни държат мощни ", съобщи маестра Монева. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР