Румен Радев спечели категорично втори президентски мандат - това показват

...
Румен Радев спечели категорично втори президентски мандат - това показват
Коментари Харесай

Румен Радев отвя кандидата на Борисов

Румен Радев завоюва изрично втори президентски мандат - това демонстрират първите резултати от изборния балотаж. Радев, който се яви на вота като самостоятелен претендент, подкрепян от партиите на смяната, печели на балотажа 65.7%, оставяйки надалеч зад себе си подкрепения от ГЕРБ/СДС самостоятелен претендент Анастас Герджиков - 31.5% - това демонстрират данните на " Галъп ". Според " Алфа Рисърч "   63.9% са дали своят вот за Румен Радев, а 33.1 – за претендента на ГЕРБ/СДС.

Прогнозни резултати на социологическите организации:
 ГАЛЪПТРЕНДАлфа рисърчМаркет линкс Румен Радев 65.7%64.5%63.9%00.0% Анастас Герджиков  31.5%33.6%33.1%00.0%
Въпреки упованията за решителна битка такава на процедура нямаше - балотажът мина неенергично, с отчетливо предимство на Радев още от първите часове на гласуването. Избирателната интензивност падна до рекордно ниски равнища - под 40%. Около 3% са дали своят вот с " Не поддържам никого ".

Заканите на Движение за права и свободи, че ще направи всичко допустимо Радев да не бъде избран отново, гласоподавателите в Турция не повториха интензивността си от първия тур - в югоизточната ни съседка гласоподаваха пет пъти по-малко гласоподаватели. Активността в области като Кърджали, Разград и Търговище също бе отчетливо по-ниска, в сравнение с първия тур. Това евентуално се дължи и на акцията на Национална агенция за приходите, икономическа полиция и Агенция " Митници " против контрабандата и противозаконната търговия, която стартира в петък вечерта и блокира над 30 рейса на контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". В резултат 90% от курсовете на рейсовете по постоянните линии към Турция бяха анулирани.

Гласуването протече без съществени сигнали за нарушавания, а проблемите с изборните машини бяха пренебрежимо малко. Те бяха по-скоро куриозни - изборна комисия не помни да включи тока на машината, а друга загуби картите за гласоподаване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР