Румен Радев пред журналисти в Смолян. Държавният глава посочи, че българската

...
Румен Радев пред журналисти в Смолян. Държавният глава посочи, че българската
Коментари Харесай

Президентът: Идеологията и манипулацията на тоталитаризма нямат място в обединена Европа

 Румен Радев пред публицисти в Смолян. 

Държавният глава уточни, че българската позиция за европейското приобщаване на Република Северна Македония е в полза на историческата истина и недопускане на междусъседски проблеми в общото европейско семейство.

" Идеологията и операцията на тоталитаризма нямат място в обединена Европа “, безапелационен е Румен Радев.

Президентът уточни, че българската позиция е и в интерес най-много на Република Северна Македония, тъй като внася ясни европейски критерии и резистентност в процеса на европейското приобщаване на страната.

По думите на Румен Радев е значимо авансово да са ясни изискванията за нашата поддръжка във всяка една преговорна глава и по тази причина e провел консултативната среща по тематиката.

Държавният глава акцентира, че чака от българското държавно управление да отстоява поредно българската  позиция. 

" Не е работа на политиците на Република Северна Македония да разясняват вътрешнополитическия живот в България, по този начин както аз не разясня и не се занимавам с вътрешнополитическите въпроси на Република Северна Македония “, съобщи още президентът Радев и добави, че e поканил у нас сътрудника си Стево Пендаровски още на церемонията по встъпването му в служба.

" Няколко пъти съм потвърждавал своята покана към него и чакам да откри време да пристигна в България. Не би трябвало да се чака комисията по исторически и просветителни въпроси да напредне, с цел да има такова посещаване “, съобщи българският президент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР