Румен Радев печели 49.45% от гласовете на първия тур на

...
Румен Радев печели 49.45% от гласовете на първия тур на
Коментари Харесай

Румен Радев печели близо 50% срещу 22% за Анастас Герджиков

Румен Радев печели 49.45% от гласовете на първия тур на президентските избори против 21.93% за подкрепения от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков. Това демонстрират данните на ЦИК при въвеждане на 42.85% от изборните протоколи.

На трето място е водачът на Движение за права и свободи и претендент за президен Мустафа Карадайъ с 12.75%. Той е получил близо 50 хиляди гласа единствено от Турция.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов получава 4.15% от гласовете, което е доста под резултата на неговата партия. Пети е подкрепеният от „ Демократична България “ арбитър Лозан Панов, който печели 3.45%. Това е близо два пъти под резултата на Демократична България на вота.

На президентските избори участваха голям брой колоритни претенденти.

Вечният протестиращ Йоло Денев получава 0.19%, което са над две хиляди гласа при тази извадка.

Обвиняемият за шпионаж в интерес на руснаци Николай Малинов има 0.31%. Бившият сътрудник на ДАНС Росен Миленов с 0.47%, който получава повече от Валери Сименов (0.34%).

Журналистът Горан Благоев има 0.44%, а Александър Томов – Лупи е с 0.25%

Залязващата звезда на проруския шовинизъм Волен Сидеров („ Атака “) получава едвам 0.55%, до момента в който Боян Расате е с 0.24%. На този декор Светльо Витков съумява да изкара 0.49%

Кандидатът на Вътрешна македонска революционна организация Георги Георгиев събира 0.46%, а Веселин Марешки - 0.36%

Резултатите до този миг демонстрират, че борбата на новобранците на президентските избор се печели изрично от Луна Йорданова с 0.79%. При цялостна извадка Луна има всички шансове да запише близо 20 хиляди гласа против името си.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР