Румен Радев не е лобирал за нашия самолет, процесът за

...
Румен Радев не е лобирал за нашия самолет, процесът за
Коментари Харесай

От SAAB отново отрекоха, че Румен Радев е лобирал за Грипен

Румен Радев не е лобирал за нашия аероплан, процесът за приемане на поръчката и оформянето на контракта стартира още през 2004 година. Евентуалният контракт ще е сред българското и шведското държавно управление, без медиатори. Това съобщи Красимира Стоянова, изпълнителен шеф на SAAB за Централна и Източна Европа пред Нова телевизия.
Стоянова показа в резюме преимуществата на " Грипен " от позиция на шведската компания. Нашият изтребител има по-ниски експлотационни характерности, един летателен час коства 4700 $, сподели тя. За съпоставяне водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев уточни цифрата от 20 000 $ за летателен час на F-16.
По думите на Стоянова срокът за употреба на " Грипен " е 30-40 години. Доставка на самолетите може да бъде направена за до 18 месеца при подписан контракт. Стоянова не разяснява какъв брой коства един аероплан, само че уточни, че такива изтребители са на употреба в Чехия и Унгария. Имаше отлични оценки от НАТО за представянето на " Грипен " по време на последната взаимна задача Air Policing, акцентира изпълнителният шеф на SAAB за Централна и Източна Европа.
Интересно изявление за " Грипен " направи и външният ни министър Екатерина Захариева. Тя сподели, че " тематиката за " Грипените " изобщо не е повдигана по време на форума на Организация на обединените нации ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР