Румен Радев: БНБ е призвана да е един от стожерите

...
Румен Радев: БНБ е призвана да е един от стожерите
Коментари Харесай

Румен Радев: БНБ е призвана да е един от стожерите на държавата

Румен Радев: Българска народна банка е призвана да е един от стожерите на страната
Людмила Елкова постави клетва като нов член на Управителния съвет на Българска народна банка. На церемонията участва президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Пред управлението на Централната банка, президентът благодари за опцията да показа своята номинация. „ Убеден съм, че като потвърден експерт и честен човек тя ще даде своя принос. През годините на преход и промени Българска народна банка мина през съществени разтърсвания “, означи Радев и напомни всеобщите банкрути на банките през 90-те и рецесията с КТБ.

„ Казвам го, тъй като тези рецесии ни припомнят, че Българска народна банка е призвана да бъде един от стожерите на страната. Тя е призвана да пази финансовата и банковата непоклатимост. Това допуска висок професионализъм и самостоятелност от политически вмешателства “, счита президентът.

„ Голямо предизвикателство за мен е, че се причислявам в един забавен за страната ни и Българска народна банка миг, откакто сме декларирали за присъединение към еврозоната и финансовия механизъм ERM II. Това допуска нови провокации за банката и за целия финансов бранш предвид на това, че цифровите услуги навлизат доста бързо, трансформират се надзорните и регулаторни разпореждания, както и глобализацията на финансовите услуги “, съобщи в речта си Людмила Елкова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР