Румен Порожанов счита, че основен приоритет на българското председателство във

...
Румен Порожанов счита, че основен приоритет на българското председателство във
Коментари Харесай

Порожанов се бори за справедлива цена за продуктите на земеделските производители

Румен Порожанов смята, че главен приоритет на българското председателство във връзка със земеделските производители е модернизирането и опростяването на ОСП след 2020 година и бюджетът за земеделие в границите на идната Многогодишна финансова рамка.

Порожанов акцентира, че ОСП би трябвало да остане мощна и съответно финансирана политика, с цел да отговори на публичните упования и да подсигурява резистентност на земеделието и околната среда.

България ще провежда серия от фокусирани диспути по отношение на бъдещето на Общата селскостопанска политика след 2020 година Целта на Българското председателство е да подкрепи и да насочи Комисията при правенето на законодателните оферти. Темата ще бъде разисквана и на неофициалната среща на министрите на земеделието в София през юни 2018 година

Министърът показва, че извънредно значима е тематиката за нелоялните търговски практики. " Малките аграрни производители би трябвало да бъдат предпазени и да получават обективна цена за продуктите си. Очаква се законодателно предложение на Комисията да излезе по време на Българското председателство и ще работим интензивно за прогрес по разглеждането му в границите на Съвета ", безапелационен е министърът.

" Българското председателство ще продължи да следи от близко ситуацията на селскостопанските пазари, изключително в чувствителни браншове, като мляко и млечни артикули, говеждо, свинско и пилешко месо, плодове и зеленчуци ", добави Порожанов.

Във ветеринарната област Българското председателство ще се концентрира върху устойчивото ръководство на здравето на животните.

В този подтекст ще бъде обърнато особено внимание на ролята на дивите животни за ръководство на заболяванията, като ще се прегледат въпроси като наблюдаване, надзор, икономическо влияние, ловни практики, районно съдействие и тактики. Целта е реализиране на повсеместен и интегриран метод към възстановяване на ръководството на здравето на животните в Европейски Съюз.

През март 2018 година Председателството ще провежда семинар в София на тематика " Ролята на дивите животни в подтекста на здравето на животните ". Темата за хуманното отношение и по-специално хуманното отношение към животните по време на превоз ще бъде различен приоритет на Българското председателство. Обсъждането на хармонизираното използване на настоящото законодателство ще бъде значима част от българската стратегия.

В региона на здравето на растенията Председателството ще продължи работата по тематиката за подготвеност за реакция в изключителни обстановки и създаване на потенциал на националните способени органи в подтекста на новото законодателство на Европейски Съюз за здраве на растенията и формалния надзор.

Евродепутатите показват задоволството си от желанията за изчерпателен и осведомен спор по време на българското председателство.

" Много е значимо да дадем ясни насоки на Европейска комисия за осъществяване на съответна промяна на ОСП с опростени правила ", обявиха от европарламента. В подтекста на Брекзит, представители в Екологичен потенциал желаеха българското председателство да отбрани съответното финансиране на Общата селскостопанска политика. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР