Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите посочи,

...
Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите посочи,
Коментари Харесай

Близо 50% от ракетите против градушки вече са изстреляни, заяви Порожанов

Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите уточни, че доста тежко стартира месец април, с доста наситени ядра на градушки. Към момента тези облаци са третирани от Агенцията за битка с градушките. Почти сме изстреляли половината от запасите си за целия сезон от ракети против градушките, съобщи той в предаването Лице в лице по bTV.

Средствата за ракети ги получаваме през централния бюджет, ще се наложи да желаяме малко по-голяма сума, само че дано да забележим какви ще бъдат плановете, сподели министърът. Имахме дейни договаряния със служителуте с тази организация, увеличени са им заплатите, добави той. Той разяснява митинга на розопроизводителите. Има свръхпроизводство на рози тази година. Очакваната годишна продукция е над 16 000 тона. Има дисбаланс. За първи път се получава това нещо, сподели Порожанов.

По думите му има и доста нерегистрирани аграрни производителите на рози. Проблемът е в дневния потенциал на дестилериите, на другия ден дестилерията би трябвало да бъде още веднъж свободна. В тези дни имахме върхове за изкупуване, изясни земеделският министър. Има нов съперник на международния пазар - Афганистан също създава първокласен розов цвят, на доста по-ниска цена, съобщи Порожанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР