Румен Петков проведе среща с председателя на Руското историческо дружество

...
Румен Петков проведе среща с председателя на Руското историческо дружество
Коментари Харесай

Румен Петков се е срещнал с шефа на руското външно разузнаване

Румен Петков организира среща с ръководителя на Руското историческо сдружение и шеф на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин, заяви на уеб страницата си партия АБВ.

Двамата са разискали междудържавните връзки България - Русия, продължава известието.

По време на диалога Петков е отправил публична покана към представителите на Руското историческо сдружение за присъединяване в честванията отдадени на 140-та годишнина от Руско-турската освободителна война.
Наришкин е изразил специфична признателност за изключителната организация на извършените при започване на декември предходната година тържества, отдадени на Плевенската епопея.

Петков подарил на Наришкин двутомника " Руските монументи в България от Освободителната война 1877-1878 година ". Автор на предговора към първия том е първият водач на АБВ и президент на България сред 2001 и 2011 година Георги Първанов. Встъпителната част на втория том е направена от княз Николай Романов.

В заглавието на известието на АБВ се подчертава, че българският ляв политик се е срещнал с Наришкин в качеството му на началник на разузнаването. Не се оповестява къде се е състояла срещата сред двамата. Наришкин е в листата на лицата, обект на европейски наказания поради украинската рецесия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР