Румен Петков предложи на БСП съвместно участие в предстоящите избори

...
Румен Петков предложи на БСП съвместно участие в предстоящите избори
Коментари Харесай

Румен Петков предложи на БСП съвместно участие в предстоящите избори

Румен Петков предложи на Българска социалистическа партия взаимно присъединяване в идните избори Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков е отправил документално предложение до ръководителя на Политическа партия Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , за образуване на „ солидна лява коалиция, която да сътвори у обществото чувство за една действителна вероятност и за дарба да се ръководи страната по различен метод “ . Това съобщи в Плевен Румен Петков като напомни:

„ Ние от АБВ като политическа партия сме първите, които споделиха, че този модел на ръководство е циничен като по-късно се причислиха и други партии. Ние не държим на авторство, само че държим да се структурира модел със средносрочна вероятност, като най-малко под средносрочна вероятност разбираме изборите за европейски парламент, изборите за локални органи на самоуправление и изключителни парламентарни избори, каквито за нас няма подозрение, че ще има.

Румен Петков изясни, че подчертава върху локалните избори, тъй като от основаването си в България, това е първият мандат на Левицата, без нито един кмет на регионален център.

„ Отговорността е огромна пред всички, само че преди всичко пред социалистическата партия като най-голямата лява организация е, да сътвори атмосфера, която да разреши образуването на подобен перспективен формат, който да сътвори чувството у българските жители за действителна, мощна и мощна опция “.

Предвид престоящо съвещание на Висшия съвет на Българска социалистическа партия в края на седмицата, Румен Петков разяснява упованията си по отношение на предлагането си, изпратено до Корнелия Нинова:-->

„ Разбира се, ние не можем да чакаме до безспир, само че отговорността пред Българска социалистическа партия сега е голяма и в случай че фактически желае отстраняването на ГЕРБ от власт и ликвидирането на този циничен модел на ръководство, Българска социалистическа партия би трябвало да направи тази решителна крачка . Повтарям, че ние от АБВ не държим на авторство на концепцията. Ние държим да се структурира формат от вида „ Коалиция за България “.

Формат от партии, които вземат участие в него на равноправна основа. Никога не сме претендирали за персонално присъединяване в листи, в никакъв случай не сме поставяли този въпрос пред политиката, в противен случай - считаме, че в този момент е моментът да реализираме общи и мощни политически послания, като начало за една изменяща се обществена Европа и Европа на правовия ред ", сподели Румен Петков.

Според него, през последните няколко месеца Европарламентът е направил „ доста груби похищения “ върху правовия ред: „ Не, че от тях ще произлезе нещо, само че в очите на естествения, цивилизован европеец, Европейският парламент демонстрира, че интернационалното право няма особена стойност “.

Относно предварителни диалози за взаимни дейности с други политически сили, Румен Петков сподели:

„ Водил съм диалози с редица политически и неправителствени организации , сред които обединявания блок на труда и „ Грегьовден и персоналното ми разбиране е, че при едно положително, добре обосновано и добре стимулирано решение от страна на Социалистическата партия, имаме доста огромен капацитет да формираме коалиция, която да завоюва и то безапелационно евроизборите.

Това не е единствено въпрос на Левицата, а е народен въпрос . Ако ние желаеме да сменим този метод на ръководство, жителите би трябвало да видят опция, а изследванията демонстрират, че в настоящия състав на Народното събрание, българските жители не виждат тази опция и явно, решението е друго “.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР