Румен Петков: Има агресия срещу строителния браншИма агресия срещу строителния

...
Румен Петков: Има агресия срещу строителния браншИма агресия срещу строителния
Коментари Харесай

Румен Петков: Има агресия срещу строителния бранш

Румен Петков: Има експанзия против строителния отрасъл Има експанзия против строителния отрасъл, от която обществото губи, съобщи ръководителят на партия " АБВ " Румен Петков след среща с управлението на Камара на строителите в България. Звената във веригата са четири – възложител, архитект, контрол и строител, а обществото се атакува единствено строителите, посочи той.
 
Лоша процедура е при построяването на публични обекти определяща да е ниската цена, сподели още ръководителят на АБВ.

 
" Без да си дадем сметка, че най-ниската цена рефлектира върху качеството, рефлектира върху качеството на материалите и качеството на работната ръка ", изясни Петков.
 
Тежки последици има и неспособността на страната да възнамерява в средносрочна вероятност вложенията в строителния бранш, акцентира Румен Петков, като даде за образец програмата за саниране.
 
-->

" Ние преди няколко години се хвърлихме в санирането. Нашата оценка е, че част от строителните компании напълно съществено се насочиха в санирането и по-късно целият този развой потегли на западане ", разясни още той.
 
От АБВ сигнализираха, че изчезват строителни специалности, от които у нас занапред ще има потребност. През последните 20 години просветителната система в областта на строителството се срина, съобщи Петков и добави, че българският строителен отрасъл, който има зад тила си планове в Европа и арабския свят, разполага капацитет. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР