Румен Петков гостува в БТВ и разкри интересни неща за

...
Румен Петков гостува в БТВ и разкри интересни неща за
Коментари Харесай

Румен Петков: Говорих с Андрей Луканов два дни преди да го убият

Румен Петков гостува в БТВ и разкри забавни неща за знаково ликвидиране в България.

Оказа се, че Петков е един от последните българи, говорили с Андрей Луканов, преди да бъде премахнат. 

Делото за убийството на Андрей Луканов би трябвало да бъде възобонвовено, в случай че желаеме една от най-мрачните страници в най-новата история на страната да бъде затворена с чувство за правдивост. Това може да направи основният прокурор по предложение на градския прокурор. Имайте поради, че това следствие се е водило по време на разнообразни държавни управления. Аз упорствам за обновяване, не поради персоналните ми връзки с Андрей, а тъй като това е значим въпрос за страната ни.

Това съобщи за предаването „ 120 минути “ Румен Петков, водач на АБВ, някогашен член на Българска социалистическа партия и някогашен вътрешен министър на Тройната коалиция. Той изрази подозрение, че сегашния основен прокурор ще направи това, само че настоя за значимостта му.

Петков сподели, че е приказвал с Луканов два дни, преди да го убият. Пътували дружно към Плевен. Бившият министър председател провел дълъг диалог по телефона, обвързван с негово идно пътешестване до Съединени американски щати. „ Той ми описа за този диалог. ", показа Петков. и добави: " Трябва да кажа, че определенията за Румен Спасов, за кръга „ Орион “ бяха доста груби, нетипично за него груби “, написа frognews.bg.

Според него Луканов е бил сатанизиран без съображение. „ И до ден сегашен се намират всякакви хора с искра в очите да приказват за куфарчета с пари. Андрей доста държеше на фамилията си. Историята за имотното положение на Андрей и на неговото семейство е, че той си отиде от този свят с един апартамент, благосъстоятелност на него и на брачната половинка му. Не с 6, не седмият да е с анасьор в хола, а с един апартамент и с една дребна виличка в Мала черква – 35-40 кв. метра “, съобщи Петков.

За връзките сред Илия Павлов и Мултигруп и Андрей Луканов Румен Петков разяснява, че разсъжденията на тематика „ Павлов блъснал пестник на Андрей в Москва “ са неуместни. По думите му Луканов би отвърнал сигурно, просто тъй като е подобен човек, а Илия Павлов не е малоумен човек и не би си разрешил сходна постъпка. " За мен това е неуместен мит. ", съобщи Петков. Той удостовери, че една от версиите, по които е имало съществено разслеване са енергийните и газови геополитически ползи в страната ни.

По думите му никой не е спечелил от убийството на един някогашен министър председател и добър специалист в енергетиката " Със гибелта на Андрей Луканов загуби България. ", разгласи някогашния вътрешен министър.

Петков призна, че не е обсъждал тематиката с Петър Манжуков, само че се надява и той да се съгласи обществено да приказва за случилото се.

Припомняме, че преди седмица убийството на Андрей Луканов разяснява някогашният шеф на отдел " Убийства " в Министерство на вътрешните работи Ботьо Ботев, който работи по престъпния случай през цялото време.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР