Румен Петков е в Ирак, където се срещна със зам.-председателя

...
Румен Петков е в Ирак, където се срещна със зам.-председателя
Коментари Харесай

Румен Петков е в Ирак, където се срещна с Хасан Шуерд Хамдани

Румен Петков е в Ирак, където се срещна със зам.-председателя на иракската парламентарно показана политическа мощ „ Ал-Уатани “ Хасан Шуерд Хамдани

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков е в Ирак, където се срещна с един от найярките политици в арабската страна през днешния ден – зам.-председателя на иракската парламентарно показана политическа мощ „ Ал-Уатани “ Хасан Шуерд Хамдани.

Срещата бе в централата на иракската партия, където Хамдани приветства гостите си с добре пристигнали, като политическа партия от страна с големи обичаи в приятелското отношение с Ирак. Зам.-председателят на „ Ал-Уатани “ акцентира заслугите на България за построяването на инфраструктурата в страната за подготовката в разнообразни сфери на хиляди иракски експерти.

Румен Петков от своя страна благодари на Хасан Шуерд Хамдани за срещата и отделеното време. Той уточни позицията на Политическа партия АБВ, като сподели, че целите във взаимоотношенията сред двете страни би трябвало да са свързани с обновяване на традициите за подготовка и образование на иракски студенти в българските ВУЗ-ове, с възобновяване на икономическите връзки.

Петков акцентира, че ориста на Ирак би трябвало да бъде в ръцете на народа на Ирак, който би трябвало да направи своя избор за бъдещето. Председателят на Политическа партия АБВ добави, че обновяване на връзките би трябвало да има също в сферите на туризма и енергетиката – България е взела участие в построяването на цялата енергийна система на Ирак.

В рамките на срещата Петков и Хасан Шуерд Хамдани за разговаряха за исторически богатите взаимоотношения сред България и Ирак и опциите за богато бъдеще във взаимоотношението сред двете страни. Председателят на Политическа партия АБВ насочи покана към зам.-председателят на „ Ал-Уатани “ за посещаване в България, която той одобри с подготвеност.

Двете страни се договориха разговорът сред политическите сили да продължи и отсега нататък в името на възобновяване на връзките сред двете страни. Петков изрази позицията, че е безусловно неприемливо на територията на върховен Ирак други страни да вземат решение спорове между тях. Той пожела мир, триумф и разцвет на приятелския иракски народ.

В срещата през днешния ден от наша страна взе участие също Анастас Терзобалиев, консултант в Политическа партия АБВ по връзките с Близкия изток и арабските страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР