Румен Христов бе избран за председател на СДС. На 23-тата

...
Румен Христов бе избран за председател на СДС. На 23-тата
Коментари Харесай

Румен Христов е новият шеф на СДС

Румен Христов бе определен за ръководител на Съюз на демократичните сили. На 23-тата национална конференция на партията гласоподаваха 719 делегати. За Христов гласоподаваха 369 души, а за Антон Койчев - 322.

Гласуването беше скрито и продължи повече от два часа. Резултатите за зам.-председатели на партията ще бъдат оповестени по-късно.

"Моето предпочитание е за консолидация. Няма да има разделяне, тъй като в последните години оредяха доста редиците на Съюз на демократичните сили и имаме потребност от взаимни дейности. Ще работя с всички членове на Съюз на демократичните сили, без значение дали са дали своят вот за мен, или не ", съобщи Румен Христов.

Вече някогашният водач Божидар Лукарски в този момент е претендент за зам.-председател на партията. Той сложи задача на приемника си да върне Съюз на демократичните сили в полето на огромната политика през консервативно-патриотичен съюз. Той се разгласи против партньорство с "Демократична България ", в който влизат ДСБ и "Да, България ", написа БНР.

"Те самите се лутат и не могат да се дефинират дали са в лявото или в дясното ", съобщи Лукарски.

Според Румен Христов в този момент главната цел би трябвало да е положително показване на локалните избори.

"Местната власт е извънредно значима. Чрез нея се овладява централната власт ", на мнение е той.

Христов даде обещание на локалните организации да получат право сами да вземат решение с кого да се коалират. Така ще се дефинира и кои са подобаващите за Съюз на демократичните сили сътрудници.

Румен Христов е роден на 27 декември 1955 година в Борово, обл. Русе. Магистър и лекар по стопанска система. В интервала от 1985г. – 1989 година е постоянен аспирант в Икономически институт, а от 1990г. до 1991 година е теоретичен помощник. Извънреден професор на Югозападния университет в Благоевград; Лектор в Пловдивския поземлен университет по дисциплината "Агромаркетинг ". Владее документално и говоримо британски и съветски език. Член на Съюза на демократичните сили от 1990г. От 1990 година до 1992 година е член на НКС на Съюз на демократичните сили. член на Съюз на демократичните сили - Русе от февруари 2008г. На 29 ноември 2009 година на вътрешнопартийните избори е определен за заместител - ръководител на Съюз на демократичните сили от Северен Централен район. На 21-та Национална конференция през 2013г. е определен от делегатите за зам. - ръководител на синята партия. На 13 май 2017 година е избран отново на поста по врем на 22-та Национална конференция на Съюз на демократичните сили. Кандидат за президент, повдигнат от Съюз на десните сили за президентски избори 2011 година Женен с една щерка.

Скандали и пердах сред деятели на форума на Съюз на демократичните сили

Сформира се ново дясно обединяване - "Демократична България "

На 12 май стана ясно, че Божидар Лукарски няма да се кандидатира за нов мандат като водач на Съюз на демократичните сили. Форумът на партията реши на 7 юли да се състои съвещание, на което да бъде определен нов ръководител. Божидар Лукарски счита, че синята партия би трябвало да има консервативно-патриотичен профил и е водил диалози за коалиция с НФСБ на Валери Симеонов. Това негово виждане провокира рецензии в партията. На съвещанието на 17 април се стигна и до физическа разпра сред двата лагера в Съюз на демократичните сили.

НФСБ се нанася в централата на Съюз на демократичните сили

Гонят Съюз на демократичните сили, ДСБ, АБВ и Движение 21 от централите им

Божидар Лукарски бе определен за водач на 6 юли 2013 година Така той е бил ръководител на Съюз на демократичните сили над 5 години. Лукарски ще остане в историята като вторият най-дългогодишен ръководител на Съюз на демократичните сили след Иван Костов.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР