Румен Архипов е шофьорът на училищния микробус, който почина по

...
Румен Архипов е шофьорът на училищния микробус, който почина по
Коментари Харесай

Ето кой е шофьорът, спасил в последните секунди от живота си деца в училищен автобус

Румен Архипов е водачът на учебния микробус, който умря по време на придвижване, до момента в който е превозвал деца след учебно заведение. 54-годишният кюстендилец е бил покосен от инфаркт. Учениците не са потърпевши.
Инцидентът е станал в кюстендилското село Слокощица. Най-вероятно става дума за инфаркт, само че аргументите за гибелта ще открива аутопсията.
“При идването на сътрудниците от дежурния екип, водачът е бил умрял, само че са го реанимирали с вярата да го върнат към живота”, посочи шефът на Спешен център-Кюстендил доктор Албена Рапатинска.
Училищният микробус “Мерцедес” е спрял в оградата на къща в село Слокощица, като по него няма значими материални вреди, написа struma.bg.
„ Децата са излезли бързо от транспортното средство. Някои даже са прескачали тялото, в началото даже въобще не са разбрали какво се е случило. Румен и в последните минути от живота си е работил мъжки, овладял е автобуса”, разясняват осведомени със случая.
Шофьорът Румен Архипов е татко на кореспондентка от локален ефирен канал. Оля е само дете в фамилията, което живее в кюстендилския квартал „ Герена”.
„ Това е огромна покруса за фамилията. Румен бе извънредно добър човек, работяга. Даже не знаем от нещо да е боледувал или пък да се е оплаквал. Със брачната половинка му Силвия доста обичаха да пътуват”, разясниха съседи на фамилията от ул. "Голак ".
„ Съболезнования за фамилията, доста благи хора и дружелюбни съседи. Една неприятна дума не сме чули от тях”, допълваха техни близки.
Шофьорът е показал същинско мъжество като е дръпнал ръчната спирачка и е натиснал педала на спирачката и с двата си крайници, за “да убие скоростта” на рейса и да избави децата. Той е пътувал след първата промяна на учениците от Кюстендил за Слокощица, като е влезнал в обитаемото място, от разклона при пътя за Ново село. Ударът е в ограда на къща на ул. „ Георги Кръстев” в село Слокощица.
По случая е стартирано досъдебно произвеждане в РУ-Кюстендил, назначени са експертизи, известен е дежурен прокурор.
С децата, возели се в рейса, започнаха работа екип от педагогичен експерти и психолози
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР