Румънците от Великобритания въобще не трябва да се безпокоят във

...
Румънците от Великобритания въобще не трябва да се безпокоят във
Коментари Харесай

Лондон: Трябва да сме луди да пуснем румънците да си тръгнат

Румънците от Англия изобщо не би трябвало да се безпокоят във връзка със обстановката след Брекзита, тъй като са "изключително скъпи членове на нашето общество " и "трябва да сме луди да ги пуснем да се върнат в Румъния ". Това съобщи в изявление за "Аджерпрес " английският външен министър Борис Джонсън, който е на малко посещаване в Букурещ.

Първият посланик на Лондон означи, че след излизането от Европейски Съюз Англия ще остане отворена за лицата "с гений, упоритост и решителност ", само че ще управлява сама миграционната си система.

"Не мисля, че би трябвало да се безпокоят изобщо. Няма за какво да се тормозят, тъй като са извънредно скъпи членове на нашето общество. Обичаме ги. Имат голям принос към стопанската система на Обединеното кралство, към английската просвета ", посочи Джонсън в отговор на журналистически въпрос.



"Аз бях кмет на Лондон. Когато вървиш из Лондон, виждаш редица румънски магазини, румънци, които работят във всички сфери. Смятаме, че има половин милион румънци в Обединеното кралство. Трябва да сме луди да ги оставим да се върнат назад в Румъния. Искаме да ги задържим, желаеме да се уверим, че се усещат сигурни и че правата им са предпазени ", уточни английският първи посланик.

Британският външен министър беседва нощес с румънския си сътрудник Теодор Мелешкану в границите на обиколка в Източна Европа, която започва през седмицата. В програмата на Джонсън влизат Прага, Букурещ и Братислава.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР