Румънците ни удариха по заплати! Румънците са най-често даваната страна

...
Румънците ни удариха по заплати! Румънците са най-често даваната страна
Коментари Харесай

Румънците ни удариха в земята по заплати

Румънците ни удариха по заплати! Румънците са най-често даваната страна като образец за беднотия и ниски приходи в европейския щемпел. Дори по-често от другата най-бедна страна в обединена Европа - България. Но румънците към този момент получават с 27% по-високи приходи от българите, демонстрират данните на Евростат, представени от бТВ.

Само за последната година приходите в северната ни съседка са се нараснали с над 14%, а долната камара на румънския парламент гласоподава фрапантно нарастване на заплатите на лекарите и учителите до 2019 година, като лекарските заплати се чака да се удвоят и да стигнат 5000 лв. за началник на поделение.

Така румънците безапелационно печелят борбата на достойнството за предпоследното място за размер на заплатите в 28-членния европейски блок. И от ден на ден се приближават до централноевропейските страни, до момента в който се откъсват от България.

1419 лв. е междинната брутна заплата в 19-милионата страна на север от Дунав към юни 2017 година против 1034 за най-бедния член на Европейски Съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР