Румънци ще са основните гости в морските хотели край Варна

...
Румънци ще са основните гости в морските хотели край Варна
Коментари Харесай

Цели румънски села идват у нас за Великден

Румънци ще са главните посетители в морските хотели край Варна този Великден. Цели селища отпред с кметовете си идват у нас с рейсове за празника, оповестиха хотелиери.

Повечето румънци са предпочели 3-дневни пакети. Докато преди 2-3 година с изключение на северните ни съседи към 10% от гостите бяха българи, тази пролет нашенци ще са не повече от 1% от всички предстоящи над 8000 посетители, изясни пред “Труд ” проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара. На Възкресение Христово на Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена ще работят двайсетина хотела, множеството от които са с вътрешни басейни и СПА-центрове. Румънските туроператори са резервирали множеството места в тях още от края на предходната есен.

“Не им е мъчно да вършат ранни поръчки, тъй като 90% от гостите са едни и същи и от най-малко 5 година постоянно почиват тук по това време ”, разяснява проф. Маринов. Сред великденските посетители има и млади, и остарели, както и многолюдни румънски семейства, които употребяват празника, с цел да се съберат от разнообразни градове дружно на нашето море.

Цените от 50-60 евро дневно на човек за ол инклузив са допустими за комшиите. Затова сега офертите за последните останали стаи в курортите край Варна се броят на пръсти. По груби калкулации от Великден предсезонно хотелиерите ще завъртят оборот от 1,2 млн. евро, предвижда проф. Маринов.

“Тази година Великденските празници са доста рано при започване на април. Безсмислено е да отваряме, тъй като след това няма да има с кого да работим и ще сме на загуба ”, разясниха пък хотелиери по Южното Черноморие.
Единствените посетители в Слънчев бряг през ранния април ще са израелските туристи, които обичайно са рекордьори по сефтосването на казина и молове в района.

В Несебър обичайно се чакат малко румънци, а по на юг се надяват само на родни туристи. Бургаската Морска гара също ще бъде цялостна главно с българи.

И в случай че за Великден даже няма специфични предложения, то за “Лято 2018 ”, към този момент има хотели със стоп – продажби за избрани интервали, разяснява пред “Труд ” Елена Иванова, началник на Съюза на притежателите в курорта Слънчев бряг.
Новината е, че това лято се чака напор на френски туристи, които до момента са били ъгъл по нашето море.

В края на март
Израелци идват в Слънчев бряг


Първите туристи в Слънчев бряг идват още в края на месец март и това ще са посетители от Израел. Първият чартър от Тел Авив е на 1-ви април, заяви пред “Труд ” Орлин Мандов, почетен консул на Израел в Бургас. Гости от Израел на нашето море може да има още на 28 март, когато е първият полет на нискотарифна компания, показаха туроператори.
От Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи осведомиха, че защитата това лято в Слънчев бряг ще е засилена. Командированите служители на реда от страната ще дойдат през юли, когато е пикът на сезона, а с изключение на с кучета, плажовете ще се охраняват и с велополицаи.

Единствено не е решен към момента прословутият проблем на Слънчев бряг с именуването на улици, което основава проблеми на униформените. Нито една улица или алея в комплекса няма име, по тази причина при кражба или различен случай, колите за спешна помощ или патрулните коли, пък и велопатрулите, се затрудняват за бързо напредване до мястото. Трудно е за пояснение къде се е случило обещано закононарушение, като към този момент се употребяват имената на близки хотели и други по-известни обекти за ориентир.

Атракция
Село Медово демонстрира стъклен кошер


Освен разходки край морето, занимания в
казината и шопинг в моловете, израелците проявявали любознание към нашия селски туризъм. В живописното село Медово, където пчеларството се практикува от далечни времена, локален гражданин е направил специфична атракция за туристите – кошер от стъкло. Израелците обичали да посещават както фермата за пауни в кв. Черно море, по този начин и атракцията в селото, което справедливо носи своето име.

В селището наоколо до Несебър и Поморие гостите ще имат опция да следят живота на пчелните фамилии през стъклени кошери, през които ще могат да преглеждат по какъв начин работи един пчелен кошер и придвижването на пчелите в него.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР