Румънското външно министерство съобщи, че 40 служители на руското посолство

...
Румънското външно министерство съобщи, че 40 служители на руското посолство
Коментари Харесай

Румъния експулсира 40 служители на руското посолство в Букурещ

Румънското външно министерство заяви, че 40 чиновници на съветското посолство в Букурещ, дружно със фамилиите си, скоро ще изоставен страната.

„ 40 чиновници на съветската дипломатическа задача в Букурещ, дружно със фамилиите си, ще изоставен Румъния на борда на цивилен аероплан, принадлежащ на съветска самолетна компания “, се споделя в прессъобщение, оповестено на уеб страницата на румънското външно министерство, представено от БГНЕС.

От министерството напомнят, че още на 8 юни съветският дипломат в страната Валерий Кузмин е бил осведомен за съкращаването на дипломатическия и административно-техническия личен състав на съветската задача, като се понижава числеността му сходно на броя на чиновниците в румънското посолство в Русия. По този метод Русия би трябвало да понижи личния състав в Румъния с 51 позиции: 21 дипломатически и 30 техническо-административни позиции. Въпреки това, защото понастоящем не всички позиции са заети, в последна сметка Русия би трябвало да понижи наличието си с 11 дипломатически и 29 техническо-административни позиции.

Руското външно министерство към момента не е реагирало на решението на румънските управляващи. Откакто съветските войски навлязоха в Украйна, Румъния и Русия на няколко пъти експулсираха реципрочно дипломати от своите страни. През август предходната година Румъния реши да експулсира 11-ия съветски посланик през 2022 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР