Румънското правителство на социалдемократите бе свалено от власт с вот

...
Румънското правителство на социалдемократите бе свалено от власт с вот
Коментари Харесай

Вот на недоверие от управляващата партия свали румънското правителсто

Румънското държавно управление на социалдемократите бе свалено от власт с избор на съмнение в Народното събрание, съобщи организация " Аджерпрес ". За първи път ръководещата партия внася избор на съмнение против личното си държавно управление.

Той е бил подсилен от 241 депутати, а 10 народни представители са дали своят вот " срещу ". Общо са дали своят вот 251 парламентаристи от 329. Няколко партии от опозицията отхвърлиха да участват на съвещанието, а от най-голямата опозиционна партия - Национално-либералната, обявиха, че ще участват, само че няма да гласоподават.

Премиерът на Румъния Сорин Гриндяну съобщи по-рано през днешния ден, че е следил доста деликатно речта на ръководителя на Социалдемократическата партия (СДП) Ливиу Драгня по време на разискванията на импортирания против държавното управление избор на съмнение.

" Следих доста деликатно речта на господин ръководителя Ливиу Драгня и с тази тирада си дадох сметка, че който и да е бил и който и да стане предстоящ министър-председател, няма никакъв късмет да упражнява пълномощията си. Никакъв. Чух подмятания, неоправдани обвинявания и клевети ", сподели Гриндяну, който не се поддаде на вътрешнопартийния напън да подаде оставка.

Предложението за събаряне на кабинета бе импортирано от двете партии от ръководещата коалиция - Социалдемократическата и Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ), които разполагат с общо 247 места в 465-членния парламент. Текстът на вота обаче бе подписан от 222 народни представители.

Независими наблюдаващи, представени от организация " Ройтерс ", настояват, че социалдемократите евентуално са недоволни от неуспеха на Гриндяну да разхлаби антикорупционните правила. Опитът на кабинета да сложи предел за присвоена сума за криминализиране на корупцията докара до големи митинги в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР