Румънското първенство изглежда, че ще бъде първото, което ще се

...
Румънското първенство изглежда, че ще бъде първото, което ще се
Коментари Харесай

В Румъния ще довършват първенството в...Турция

Румънското състезание наподобява, че ще бъде първото, което ще се реалокира отвън страната, с цел да приключи шампионата. Лига 1 и федерацията на страната реализираха съглашение за прехвърлянето на тимовете в турския курорт Анталия, на повече от 1000 километра от столицата Букурещ. Според Gazeta Sporturilor всичко ще стартира след две или три седмици с прехвърлянето на тимовете в Турция с чартърни полети. В Анталия ще протече мини-подготовката и през юни шампионата, като краят е очакван за края на юли.

Въпреки че интервенцията по прехвърлянето ще бъде покрита стопански от Лига 1 и федерацията, въпреки всичко те се надяват, че парите ще бъдат възобновени от телевизионните права за излъчването на мачовете.

Хотелите в Анталия ще могат елементарно да бъдат задействани, само че не и стадионите, защото градът разполага с едно огромно оборудване – на Анталияспор, както и едно по-малко с потенциал от 1000 седящи места. Това може да докара до понижаване на приходите от телевизионните права.

Съществува и още един проблем. Турската Суперлига също има намерение да довърши шампионата си в Анталия, което ще сътвори затруднения. Друга спънка е, че температурите в Анталия през лятото са доста високи.

След 26 кръга Клуж е преди всичко в Лига 1 с актив от 30 точки, следван от ФКСБ и Университатия Крайова с по 26 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР