Румънското министерство на транспорта и инфраструктурата заедно с Министерството на

...
Румънското министерство на транспорта и инфраструктурата заедно с Министерството на
Коментари Харесай

Румъния ограничава полетите в близост до границата с Украйна

Румънското министерство на превоза и инфраструктурата дружно с Министерството на националната защитата са наложили спомагателни ограничавания на полетите във въздушното пространство наоколо до границата с Украйна, оповестява новинарският уебсайт Зиаре.

Ограниченията се отнасят за северната част на региона Добруджа, сред градовете Сулина и Галац, на дълбочина 20-30 километра навътре в националното пространство и на височина до 4000 метра.

Мерките са влезнали в действие от сряда, 13 септември. В упоменатите зони не се позволяват полети на пилотирани или безпилотни летателни апарати, като се изключи държавните въздухоплавателни апарати, в това число на службата за незабавна помощ SMURD и на летателни апарати, намиращи се в изключителни обстановки, се показва в известие на министерството на защитата.

Новите правила бяха оповестени по формалните канали на връзка от способените цивилни и военни въздухоплавателни органи, отбелязва Зиаре.

" Ограничения за полети в крайграничното въздушно пространство по цялата граница с Украйна бяха наложени още през май 2022 година след началото на нападателната война на Руската федерация против Украйна на дълбочина 8 километра навътре в националното въздушно пространство и на височина до 1000 метра ", се показва в известие на министерството на защитата, представено от Българска телеграфна агенция.

" На фона на усилването на съветските удари против украинските пристанища на река Дунав бяха нужни ограничения за разширение на рестриктивните мерки, с цел да се обезпечи по-ефективен потенциал за наблюдаване и надзор на потреблението на въздушното пространство. Напомняме, че полетите на цивилен летателни апарати в зоната на летищен надзор на летище Тулча не са наранени ", показва още министерството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР