Румънското министерство на комуникациите е подложило на обсъждане законодателен проект,

...
Румънското министерство на комуникациите е подложило на обсъждане законодателен проект,
Коментари Харесай

Румъния планира да въведе още един номер за спешни случаи освен 112

Румънското министерство на връзките е подложило на разискване законодателен план, който планува въвеждането на нов незабавен номер - 114, на който автоматизирано ще се изпращат данните за локализиране на мобилния телефон, от който идва позвъняването, оповестява в. " Адевърул ".

Новият незабавен номер, който ще действа дружно с към този момент съществуващия 112, ще помогне за бързото решение за обстановки, които изискват незабавна интервенция, отбелязва министерството.

В плана се показва, че доставчиците на мобилни телефонни мрежи се задължават да поемат разноските за изпращането на телефон 114 на стандартизирано техническо известие, съдържащо информация за локализиране на мобилния телефон, от който идва позвъняването, предава Българска телеграфна агенция.

Румънските управляващи започнаха разискване на ограничения за възстановяване на успеваемостта на незабавния номер 112 след отвличането и убийството на 15-годишно момиче в южния град Каракал. Случаят от края на юли докара до митинги и оставката на вътрешния министър Николае Мога, откакто стана ясно, че момичето се е обадило три пъти на незабавния телефон 112, с цел да заяви, че е отвлечено, само че полицията реагирала чак на идващия ден.

В. " Адевърул " припомня, че в Румъния действа още един незабавен номер - 113, на който хората с увреждания на слуха или говора могат да изпращат есемеси до службите за незабавна помощ. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР