Румънското министерство на финансите публикува за обсъждане законови промени, предвиждащи

...
Румънското министерство на финансите публикува за обсъждане законови промени, предвиждащи
Коментари Харесай

Румъния въвежда такса върху безалкохолните напитки, за да намали затлъстяването

Румънското министерство на финансите разгласява за разискване законови промени, предвиждащи нарастване на акциза върху цигарите, въвеждане на такса върху безалкохолните питиета, съдържащи захар, и други фискални ограничения, оповестяват локални медии.

В оповестения текст се показва, че акцизът върху цигарите ще бъде повишен, с цел да се избегне започване на наказателна процедура против Румъния за неприлагане на инструкция на Европейски Съюз от 2011 година Проектът планува нарастване от 1 септември 2019 година на акциза от 483.74 леи/1000 цигари на 503.97леи/1000 цигари.

Таксата върху захарта в безалкохолните питиета се вкарва, защото в Европейския съюз 52 % от пълнолетното население е с наднормено тегло, а 17 % страдат от затлъстяване, се показва още в документа.

" Епидемията от затлъстяване съставлява голямо задължение за здравната система, а затлъстяването сега съставлява един от главните фактори за смъртността в международен проект “, е маркирано в текста.

Според телевизия Диджи24 постановлението, което е показано за публично разискване, може да бъде признато от държавното управление в края на тази седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР