Румънското издание “Проспорт” е публикувало материал, посветен на предстоящия исторически

...
Румънското издание “Проспорт” е публикувало материал, посветен на предстоящия исторически
Коментари Харесай

В Румъния за ЦСКА 1948 - ЦСКА-София: Уникален двубой, ние го чакаме от години

Румънското издание “Проспорт” е разгласило материал, отдаден на идния исторически турнирен конфликт сред ЦСКА 1948 и ЦСКА-София.

Северните ни съседи съпоставят обстановката в двата червени тима с тази сред КСА Стяуа и ФКСБ.

“Не единствено в Румъния има тимове, които се развиват настрана, макар че произлизат от един клуб. България се приготвя за това, което чакаме от години. Това е мач КСУ Крайова - Университатея Крайова или ФКСБ - КСА Стяуа. За тях остава малко повече от седмица за подобен неповторим двубой”, написа медията, след което напомня, че ЦСКА е именит български клуб и коментира по какъв начин се е стигнало до разделянето.

“ЦСКА, именитият български клуб с 31 трофеи и 20 купи, банкрутира през 2016 година поради дълг от 13 млн. евро. ЦСКА 1948 потегля от нулата, а другият клуб купува лиценза на Литекс и продължава да играе в елита на българския футбол. ЦСКА-София играе семействата си на стадион “Българска армия”, а другият отбор, воден от почитатели и спонсори - на “Васил Левски”.

Иронията е, че в първия кръг на шампионата двата тима се изправят в пряк конфликт. ЦСКА 1948, разчитайки единствено на български играчи, бързо се приспособява към новата сурова действителност и удивително бързо се издигна към върха след промоции от 2017 година насам”, се споделя в материала.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР