Румънският вестник "Евениментул зилей" съобщава днес, че през нощта е

...
Румънският вестник "Евениментул зилей" съобщава днес, че през нощта е
Коментари Харесай

Земетресение в необичайна за Румъния зона

Румънският вестник "Евениментул зилей " оповестява през днешния ден, че през нощта е записано земетресение в необикновена за страната зона. Националният институт по геофизика заяви, че в 02,15 ч. локално (и българско) време в окръг Галац, Източна Румъния, е регистриран трус с магнитуд 3,3.

Епицентърът на труса е локализиран на 45 км северозападно от град Галац, на 60 км северно от Браила и на 193 км североизточно от Букурещ, предава Българска телеграфна агенция.

Най-силното земетресение, записано в Румъния тази година, стана на 6 януари в окръг Олт, Южна Румъния. Трусът стана на дълбочина 10 км с магнитуд 4,0, напомня вестникът.

Генералният шеф на Националния институт по геофизика Константин Йонеску съобщи, че в последно време се записват трусове с магнитуд към 3 и по-слаби. По думите му това е естествена интензивност за сеизмичния регион Вранча, където през към две години става земетресение с магнитуд сред 5 и 6 по Рихтер.

Константин Йонеску уточни, че на процедура интензивността на сеизмичния регион Вранча се вписва в естествената за района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР