Румънският вътрешен министър Марчел Вела обяви вчера на пресконференция редица

...
Румънският вътрешен министър Марчел Вела обяви вчера на пресконференция редица
Коментари Харесай

Румъния затваря ресторанти и спира културни прояви заради коронавируса

Румънският вътрешен министър Марчел Вела разгласи през вчерашния ден на конференция редица нови ограничения за битка с разпространяването на ковид в подтекста въведеното в страната изключително състояние, съобщи ТАСС.

Обслужването и потреблението на храни и питиета в заведения за хранене, кафенета и хотели ще бъдат прекратени. " В тези заведения е позволена продажбата на храни и питиета, в случай че не допуска наличие на клиенти в пространствата им ", сподели министърът, представен от " Аджерпрес ".

" Всички културни, научни, артистични, религиозни, спортни и развлекателни действия, в това число хазарт, балнеологично лекуване и процедури за грижа за тялото на закрито, са спрени ", сподели той, " както и всевъзможни събития, включващи повече от 100 души навън ".

Вела прикани живеещите в чужбина румънци да не се прибират в Румъния през този интервал, защото те незабавно ще се окажат под карантина или в изолираност вкъщи.

Ръководителят на Министерството на вътрешните работи осведоми, че пътуванията по въздух от и до Испания се приключват от през днешния ден за 14 дни и че прекъсването на въздушните известия с Италия, въведено по-рано, се удължава от 23 март с още 14 дни. Тази мярка няма да се ползва за държавни, товарни, пощенски самолети, както и за въздухоплавателни средства, изпълняващи филантропични задачи и незабавни медицински задания.

Броят на инфектираните с ковид в Румъния е 217. От тях 19 към този момент са излекувани и изписвани от болница. 3373 румънци са под карантина, а 18 965 са в домашна изолираност. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (638)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР