Румънският външен министър Богдан Ауреску смята, че американското военно присъствие

...
Румънският външен министър Богдан Ауреску смята, че американското военно присъствие
Коментари Харесай

Румъния иска повече бойни кораби на САЩ в Черно море

Румънският външен министър Богдан Ауреску счита, че американското военно наличие би трябвало да се ускори в Черноморския район , а освен в Румъния.

Това сподели във Вашингтон ръководителят на румънската дипломация. Той е на посещаване в Съединени американски щати.

Богдан Аурески приказва пред форума " Сигурност и съдействие в Черно море ", проведен от Атлантическия съвет на Съединени американски щати.

По време на срещата си с държавния секретар Блинкън през вчерашния ден показах готовността на Румъния да взе участие в създаването на тактиката на Съединени американски щати в Черноморската зона и към този момент изнесох няколко предварителни хрумвания, сподели Богдан Ауреску. Мисля, че многостранен метод към сигурността в Черно море е значимо.Това не е типичен метод към военните средства и сигурността...
 Русия: Съединени американски щати учат театъра на военните дейности в Черно море
Русия: Съединени американски щати учат театъра на военните дейности в Черно море

Киев се подготвял за военно решение в Донбас

Мисля, че американското военно наличие в района, както войски, по този начин и техника, би трябвало да се усили освен в Румъния, само че и в южната част на източния фланг на НАТО, уточни румънският външен министър.

Според Ауреску " това, което се случва в Черно море <...> оказва доста въздействие върху трансатлантическите връзки като цяло ". " От историческа позиция районът постоянно е бил на кръстопътя на разнообразни ползи - имперски упоритости, противоположни идеологии, разнообразни търговски ползи ", сподели шефът на румънското външно министерство.
 Шойгу: Корабите на Съединени американски щати в Черно море ревизират до каква степен е готова Русия
Шойгу: Корабите на Съединени американски щати в Черно море ревизират до каква степен е готова Русия

Русия е безапелационна, че няма да разреши никакви провокации

" През последните три десетилетия Черно море беше зона на спор ", акцентира Ауреску. " И виждаме, че тази наклонност продължава, за жалост, в случай че погледнете какво се случи, да вземем за пример, тази година, през април, когато станахме очевидци на всеобщо разполагане на съветски сили, може би най-голямото сходно разполагане в района след Студената война, с оръжията, които остават там, - аргументира се дипломатът. - Тези тревожни сигнали би трябвало да ни засягат всички, освен страните от района, само че и всички страни от НАТО. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР