Румънският шампион Клуж победи ЦСКА с 2:0 в първи мач

...
Румънският шампион Клуж победи ЦСКА с 2:0 в първи мач
Коментари Харесай

"Клуж" развали завръщането на ЦСКА сред големите в Европа

Румънският първенец " Клуж " победи ЦСКА с 2:0 в първи мач от груповата фаза на Лига Европа. Срещата беше първа за " алените " в евротурнирите след 10-годишна пауза.

Мачът се игра на националния стадион " Васил Левски " в София. По трибуните участваха фенове, които не заемаха повече от 30% от потенциала на спортното оборудване - под 13 000 души. Всички те бяха задължени да съблюдават ограниченията за ограничение на разпространяването на COVID-19, както и обществена отдалеченост от най-малко 1,5 м.

Снимка: Lap.bg

Двата гола за гостите паднаха през второто полувреме. Първо се разписа Рондон с глава, а по-късно Деак от дузпа.

„ Червените “ започнаха мача с напън. Добри благоприятни условия се откриха пред Георги Йомов, Али Соу и Тиаго. Те обаче не попаднаха в задачата значително поради положителните изяви на вратаря на „ Клуж “ Кристиан Балгардеан.

Снимка: Lap.bg

Постепенно футболистите на румънския първенец се ориентираха в обстановката на националния стадион „ Васил Левски “ и също започнаха да поглеждат към вратата на домакините. Паун стреля рисково, само че вратарят на „ алените “ Бусато беше на мястото си и резервира нулевото тъждество. Така двата тима се отдръпнаха за отмора.

Втората част стартира кошмарно за домакините. В 53-ата минута те позволиха гол. След центриране от корнер Рондон от „ Клуж “ прати топката във вратата на „ алените “ с глава.

Снимка: Lap.bg

Попадението сякаш разконцентрира футболистите на Стамен Белчев, които започнаха да бъркат. Така се стигна до 71-ата минута, когато съдията отсъди дузпа в интерес на румънския отбор. Наказателният удар пристигна след нарушаване на Юга в наказателното поле на ЦСКА. Зад топката застана Деак и направи резултата 2:0 за гостите.

Снимка: Lap.bg

„ Червените “ се пробваха да се върнат в мача, само че по този начин и не съумяха да намерят верния път до вратата на „ Клуж “. Така завръщането на отбора в евротурнирите приключи със загуба с 0:2.

Снимка: Lap.bg

В идващия кръг (29 септември) българският отбор гостува на италианския гранд „ Рома “, до момента в който „ Клуж “ е хазаин на швейцарския „ Йънг Бойс “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР