Румънският президент осъди остро ударите срещу ИзмаилЦената на зърното се

...
Румънският президент осъди остро ударите срещу ИзмаилЦената на зърното се
Коментари Харесай

Русия атакува с дронове дунавско пристанище и Киев

Румънският президент осъди остро ударите против Измаил
Цената на зърното се повиши с 4 %

Русия нападна с дронове пристанищна инфрастуктура и зърнени хранилища в Южна Украйна, в това число дунавския град Измаил, ситуиран на границата с Румъния, което провокира повишаване на цената на зърното в международен проект, съобщи Ройтерс.

Украинското министерство на защитата съобщи, че в Измаил е изумен зърнен склад, само че няма информация за потърпевши хора. Според изявления в съветските медии е ударено и нефтохранилище в Измаил, вследствие на което е избухнал пожар.

През дунавското пристанище на Измаил, на границата с Румъния, минава различен маршрут за експорт на украинско зърно, поради фактическата обсада на износа му през Черно море, изясни пред Ройтерс източник от украинската промишленост.
Румънският президент Клаус Йоханис дефинира съветските офанзиви против украинска гражданска инфраструктура на Дунав като “военни закононарушения ”.

Руските офанзиви по зърнени хранилища в Украйна провокираха повишаване на цените на зърното. Цената на житото на борсата в Чикаго се увеличи с 4%, като това отразява паниките на търговците, свързани с доставките на зърно от Украйна, отбелязва Ройтерс.

Експлозии отекнаха през днешния ден и в украинската столица Киев, предадоха международните организации, като се позоваха на кмета на града Виталий Кличко. Свалени са над 10 дрона иранско произвеждане, няма данни за жертви.

Междувременно турският президент Реджеп Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин разискаха в телефонен диалог през днешния ден разновидности за подновяването на зърнената договорка. Освен това, двамата водачи са се договорили за скорошно посещаване на съветския президент в Турция.

Пресслужбата на Кремъл удостовери “готовността на Москва да се върне към договорката за зърното, когато Западът извърши нейните условия ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР