Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че след 15 юни може

...
Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че след 15 юни може
Коментари Харесай

Според румънския президент състоянието на тревога трябва да се удължи

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че след 15 юни може да бъдат приложени нови ограничения за облекчение на рестриктивните мерки по отношение на пандемията, само че акцентира, че се постанова удължение на положението на паника, въведено след приключването на изключителното състояние в средата на май, заяви телевизия Диджи24.

Йоханис приказва след среща с премиера Лудовик Орбан и с част от министрите по отношение на ограниченията за битка с пандемията.

" Смятаме, че е допустимо да предприемем нови ограничения за облекчение. Някои ограничавания няма да бъдат в действие след 15 юни. Ще бъдат отворени моловете без заведенията за хранене и детските площадки. Ще бъдат вероятни частни събития с 20 души на закрито и с 50 навън ", уточни президентът.

Той добави, че ще бъде допустимо отварянето на детските градини и частните ясли, фитнес залите, откритите басейни.

" Като се има поради, че към момента имаме пациенти в лечебните заведения, считаме, че се постанова удължение на положението на паника. Ще има по-малко ограничавания, само че считаме, че не можем да продължим без този инструмент ", съобщи Йоханис.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР