Румънският президент Клаус Йоханис участва снощи във видеоконферентен разговор с

...
Румънският президент Клаус Йоханис участва снощи във видеоконферентен разговор с
Коментари Харесай

Клаус Йоханис се обяви за допълнителни европейски санкции срещу Русия

Румънският президент Клаус Йоханис взе участие нощес във видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и други водачи на Европейски Съюз в границите на подготовката на срещата на върха на Европейски Съюз тази седмица, оповестява телевизия Диджи 24.

Йоханис се разгласи за приемането от Европейски Съюз на спомагателни наказания против Русия, които да имат забележителен резултат върху нея.

Що се отнася до обезпечаването на енергийната сигурност на Европейски Съюз, Йоханис е удостоверил значимостта на диверсификацията на източниците и маршрутите на доставяне с сила, само че и нуждата от развиване на свързаността сред страните членки в подтекста на задачата на Европейски Съюз да понижи енергийната взаимозависимост от Руската федерация.

" Концентрирахме се върху най-новите развития в Украйна, обстановката с бежанците, енергийната сигурност и интернационалните връзки ", написа Йоханис в туитър.

В координационната среща са взели участие още министър председателите на Латвия - Кришянис Каринш, на Люксембург - Ксавие Бетел, на Словакия - Едуард Хегер, на Унгария - Виктор Орбан и на Ирландия - Михол Мартин.

Клаус Йоханис е уведомил европейските водачи за напъните, които Румъния продължава да поставя за ръководството на бежанския поток от Украйна, както и за директната поддръжка, оказвана на Украйна посредством филантропичния хъб в Сучава, който се употребява с поддръжката на Европейската комисия и на страните членки, се показва в известие на президентската администрация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР