Румънският президент Клаус Йоханис прие днес в президентския дворец Котрочени

...
Румънският президент Клаус Йоханис прие днес в президентския дворец Котрочени
Коментари Харесай

Румъния благодари на Франция за готовността да изпрати военни

Румънският президент Клаус Йоханис одобри през днешния ден в президентския замък Котрочени френския министър на въоръжените сили Флоранс Парли, която е на посещаване в Букурещ, оповестява телевизия Диджи 24, съобщи Българска телеграфна агенция. По този мотив президентът благодари на Франция за готовността ѝ да взе участие с военни в Румъния в границите на засиленото предно наличие на НАТО.

" В рамките на срещата бяха разисквани тематики по отношение на стадия на Стратегическото партньорство сред Румъния и Франция и вероятностите за развиването му с акцент върху съставния елемент на защитата, дневния ред на НАТО и Европейския съюз, както и неотдавнашните развития в проекта на сигурността в района на Черно море ", се показва в известие на президентската администрация. Президентът на Румъния оцени развиването и доста положителните резултати на двустранното съдействие сред двете страни в региона на защитата, в това число в взаимни задачи под егидата на НАТО, Европейски Съюз, Организация на обединените нации и ОССЕ, както и в границите на многонационални учения.

Говорейки за рецесията със сигурността в зоната, президентът Йоханис посочи, че тя провокира резултати освен в Черноморския район, а визира и сигурността на цялото евроатлантическо пространство, като в същото време акцентира значимостта на единството и солидарността в границите на Европейски Съюз и НАТО в този подтекст. Йоханис приветства доста амбициозните цели, които Франция си е сложила за председателството на Съвета на Европейския съюз, които по думите му ще допринесат за продължение на напредъка в региона на сигурността и защитата. В подтекста на диверсификацията на провокациите по адрес на сигурността, румънският президент акцентира, че партньорството сред НАТО и Европейски Съюз е извънредно значимо за европейската сигурност и посочи нуждата от укрепването му и в бъдеще.

Френският министър на въоръжените сили оцени връзките на двустранно съдействие с Румъния и открои интереса на Франция да продължи развиването и разнообразяването им, показва още президентската администрация. Също по този начин, министър Парли показа целите на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз с акцент върху Стратегическия компас, плановете в границите на Постоянното структурирано съдействие и Общата политика за сигурност и защита, галактическата политика и съдействието в киберсигурността. Същевременно френският формален представител означи забележителния принос на Румъния в границите на Европейски Съюз и НАТО във връзка с защитата, наблягайки доста положителното съдействие сред двете страни в границите на задачите в театрите на военни дейности с акцент върху присъединяване в взаимни задачи за битка против тероризма в района Сахел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР