Румънският президент Клаус Йоханис поиска оставката на правосъдния министър Тудорел

...
Румънският президент Клаус Йоханис поиска оставката на правосъдния министър Тудорел
Коментари Харесай

Румънският президент поиска оставката на министъра на правосъдието

Румънският президент Клаус Йоханис изиска оставката на правосъдния министър Тудорел Тоадер след оповестено през днешния ден мнение на Венецианската комисия, в което се показва, че промените в наказателните кодекси и правосъдните закони в Румъния отслабват битката против корупцията и други съществени закононарушения, съобщи осведомителният уебсайт Зиаре, представен от Българска телеграфна агенция.

" Президентът Йоханис твърдо осъжда безотговорното държание на министъра на правораздаването, който под претекста на използването на рекомендациите на Венецианската комисия включи в изключителното разпореждане 92/2018 разпореждания, които нямат никаква връзка с тях, а даже в противен случай - в положение са да усилят безпокойството на европейските сътрудници ", се показва в известие на президентството, което засяга признато в понеделник изключително разпореждане на държавното управление.

Румънският президент отбелязва, че това е следващ случай от дълга редица противоречиви решения, взети от правосъдния министър по време на мандата му. " По този метод министърът на правораздаването дефинитивно компрометира доверието в себе си - основателна причина да подаде оставка от тази служба ", се акцентира в известието.

Йоханис също по този начин прикани Народното събрание да се съобрази с мнението на Венецианската комисия и да ревизира промените в правосъдните закони и наказателните кодекси, " с цел да спре негативното въздействие върху правораздаването и правовата страна ", отбелязва Аджерпрес. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР