Румънският президент Клаус Йоханис номинира днес председателя на Национално-либералната партия

...
Румънският президент Клаус Йоханис номинира днес председателя на Национално-либералната партия
Коментари Харесай

Румънският президент Клаус Йоханис номинира Лудовик Орбан за премиер

Румънският президент Клаус Йоханис номинира през днешния ден ръководителя на Национално-либералната партия (НЛП) Лудовик Орбан за министър председател, съобщи Аджерпрес.

" След консултациите с парламентарните политически партии и обединения стигнах до заключението, което разгласих и след първия кръг от консултациите: да се сформира държавно управление към НЛП. Лично аз считам, че предварителните избори са решение, само че не в този момент с краткотрайно държавно управление на Дънчила. Всеки идващ ден с това провалено държавно управление е изгубен ден за Румъния ", посочи президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

" Затова взех решение да посоча за идващ министър председател на Румъния господин Лудовик Орбан, ръководител на НЛП, водач на най-голямата опозиционна партия, главния основател на вота на съмнение. Така е вярно от позиция на демокрацията ", уточни още президентът.

Според конституцията в период от 10 дни от номинацията избраният за министър председател би трябвало да изготви лист с членовете на кабинета и управническа стратегия и да ги изпрати за разискване в Народното събрание, отбелязва Аджерпрес.

" Надявам се всички политически фактори да схванат, че сме в политическа рецесия и допустимо най-бързо да се стигне до удовлетворяващо решение. Новото държавно управление би трябвало да встъпи в служба незабавно ", акцентира още Йоханис, представен от Зиаре.

Лявото държавно управление на Социалдемократическата партия, ръководено от премиера Виорика Дънчила, бе свалено от власт с избор на съмнение в четвъртък предходната седмица. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР