Румънският премиер Виорика Дънчила заяви след днешния вот на недоверие

...
Румънският премиер Виорика Дънчила заяви след днешния вот на недоверие
Коментари Харесай

Виорика Дънчила: Няма да подам оставка

Румънският министър председател Виорика Дънчила съобщи след днешния избор на съмнение против държавното управление й, че няма да подаде оставка като ръководител на Социалдемократическата партия (СДП) и че няма защо да се укорява, съобщи Аджерпрес.

" Както знаете, бях определена на конгрес. Оставам в управлението на СДП ", съобщи Дънчила, откакто Народното събрание утвърди импортиран от опозицията избор на съмнение с 238 гласа, съобщи Българска телеграфна агенция.

На въпрос по какъв начин ще постъпи, в случай че от нея бъде поискано да направи крачка обратно, водачът на СДП отговори: " Няма по какъв начин да направя стъпка обратно и няма да направя ".

Тя добави, че не се укорява за нищо, като посочи, че държавното управление е приложило ограничения, които са положителни за популацията и които са били оценени добре от жителите.

Дънчила също по този начин изрази убеденост, че ще се класира за втория кръг на президентските избори, които ще се състоят идващия месец.

" В събота ще показва кандидатурата си. През 2016 година СДП пристигна от съпротива и получи доста огромен резултат. Хората ще създадат съпоставяне сред това, което СДП направи, и това, което направиха тези, които желаят да дойдат в този момент на власт ", сподели още Дънчила, представена от в. " Адевърул ".

Опозицията в този момент разполага с 10 дни, с цел да предложи нов министър председател, който би трябвало да бъде утвърден от президента Клаус Йоханис, показва Ройтерс. След това номинираният за министър председател и целият състав на новото държавно управление би трябвало да получат избор на доверие в Народното събрание, за встъпят в служба. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР