Румънският премиер Виорика Дънчила заяви днес, че не подкрепя решението

...
Румънският премиер Виорика Дънчила заяви днес, че не подкрепя решението
Коментари Харесай

Виорика Дънчила: Ще кажа още веднъж: не подкрепяме мандат за Лаура Кьовеши

Румънският министър председател Виорика Дънчила съобщи през днешния ден, че не поддържа решението за избирането на Лаура Кодруца Кьовеши за европейски основен прокурор, съобщи Ройтерс.

Дънчила сподели пред публицисти, че на румънския дипломат в Европейски Съюз е било подредено да гласоподава против избирането на Кьовеши за европейски основен прокурор.

Ще кажа още един път: не поддържаме мандат за Лаура Кодруца Кьовеши, уточни румънската министър-председателка, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Брюксел държавните промени на правосъдната система в Румъния спъват битката срещу корупцията в страната.

С избирането на Кьовеши Европейски Съюз изпраща ясно обръщение на нарушителите и корумпираните лица на всички места, че желае да пази добре бюджета на Европейски Съюз, уточни народен представител от Зелените.

Главният прокурор на Европейски Съюз разполага с един мандат от седем години. Първоначално Европейската прокуратура ще проверява закононарушения с бюджета на Европейски Съюз.

Кьовеши бе единственият претендент за поста европейски основен прокурор на този стадий от процедурата. Тя е била началник на румънската антикорупционна работа. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР