Румънският премиер Виорика Дънчила увери днес, че страната е подготвена

...
Румънският премиер Виорика Дънчила увери днес, че страната е подготвена
Коментари Харесай

Румъния е подготвена за председателството на Съвета на ЕС, заяви Виорика Дънчила

Румънският министър председател Виорика Дънчила увери през днешния ден, че страната е готова за поемането на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз от началото на идната година, съобщи Аджерпрес.

„Искам да ви уверя още от началото, че Румъния е готова да поеме председателство на Съвета на Европейски Съюз. Подготвени сме както от организационна и логистична позиция, по този начин и от позиция на програмата, която имаме за председателството. Скоро в румънския парламент ще бъде гласувана окончателната форма на програмата на председателството на Съвета на ЕС“, съобщи Дънчила.

Премиерът приветства наличието в Букурещ на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни и на водачите на политическите групи в Европейския парламент.

„Радва ни вашето наличие тук в годината на Стогодишнината – година, в която Румъния чества 100 години от Великото обединяване. Радва ни вашето първо посещаване, предшестващо поемането на председателството на Съвета на Европейски Съюз от Румъния на 1 януари 2019 г.“, уточни още румънският министър председател.

Тя сподели, че по време на председателството ще бъдат проведени голям брой събития в разнообразни елементи на Румъния, както и в Букурещ.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР