Румънският премиер Виорика Дънчила опроверга снощи информация, според която тя

...
Румънският премиер Виорика Дънчила опроверга снощи информация, според която тя
Коментари Харесай

Виорика Дънчила: Фалшива новина е, че ще подавам оставка

Румънският министър председател Виорика Дънчила опроверга нощес информация, съгласно която тя щяла да подаде оставка като министър-председател, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре, представен от Българска телеграфна агенция.

Пред телевизия Антена 3 Дънчила сподели, че няма такова желание и посочи, че информацията в този смисъл, появила се в публичното пространство, е подправена вест.

Лидерът на ръководещата Социалдемократическа партия (СДП) Ливиу Драгня се включи непосредствено по телефона в телевизия Антена 3, също с цел да опровергае новината. " Това е обезверена операция ", съобщи Драгня и дефинира случая като " опит да се прикрият доста истини, които са почнали да излизат нескрито ".

От идването на власт на СДП в края на 2016 година, авторитетният водач на социалдемократите в профил двама министър председатели, които влязоха в спор с него.

В. " Гъндул " писа тези дни, че СДП готви промени в държавното управление до началото на октомври. Драгня сподели в изявление за Антена 3 преди няколко дни, че министър председателят Виорика Дънчила ще показа пред управлението на партията доклад за активността на всеки от министрите, а анализът на този доклад ще приключи с промени в кабинета. В същото изявление Ливиу Драгня означи, че е " доста удовлетворен от госпожа премиера ".

В. " Журналул национал " оповестява през днешния ден, че близо половината от министрите в кабинета Дънчила са в " черния лист ". Може да се чака постовете си да изгубят министрите на стопанската система, на образованието, на превоза, на туризма, на младежта и спорта, на културата. Критики и претенции за оставка бяха отправени и по адрес на министъра на вътрешните работи Кармен Дан, изключително след намесата на жандармерията на антиправителствения митинг на диаспората на 10 август, само че Кармен Дан е близка до Драгня, а промяната й би означавала самопризнание, че управляващите са отговорни за силовата интервенция на митинга, отбелязва изданието. Имиджът на министъра на земеделието Петре Дая пък мощно пострада от рецесията с африканската чума по свинете.

В квотата на съдружния сътрудник Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ), претенции за оставка бяха отправени по адрес на министъра на енергетиката Антон Антон. Министърът на външните работи Теодор Мелешкану пък провокира неодобрение у СДП, тъй като не демонстрира податливост да отзове някогашния шеф на разузнаването Джордже Майор от посланическия пост в Съединени американски щати и бави решението за пренасяне на румънското посолство в Израел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР